presica zmajeva

Prosinečki: Imamo problema, ali nemamo izbora; Pjanić: Sve je jasno

robi pjanic

Nikada nije bilo lako igrati s Grčkom, rekao je večeras u Atini Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH

Imamo problema. Toni Šunjić se povrijedio. I Zoran Kvržić se žalio na povredu, kao i Edin Višća. Vidjet ćemo da li će biti sutra zdravi i hoće li biti u konkurenciji za tim, rekao je večeras u Atini Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči posljednjeg treninga pred utakmicu s Grčkom, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

“Svaka naredna utakmica nam je za pobjedu. Ko god bude eventualno zamijenio nekog od igrača, tj. igrao, dat će 100 posto sigurno. Isto tako, i Grci će dati sve od sebe. Novi igrači su u njihovoj selekciji i rade na tome da bi pokazali pravo lice. Neće biti lako. Pokušat ćemo odigrati dobro, u velikom ritmu kao protiv Finske kada smo bili svi kao jedan. Nije isto igrati pred našom publikom i vani. No, kažem opet, neće biti lagana utakmica kako god pisali neki mediji. Grci imaju kvalitete. Dobro su igrali protiv Italije. Međutim, ako budemo igrali kao prije dva dana u Zenici možemo se nadati pobjedi. Jednostavno, nemamo izbora. U takvu smo situaciju došli da u svakoj utakmici, pa i ovdje, moramo igrati isključivo na pobjedu”, naglasio je Prosinečki.

Miralem Pjanić, kapiten BiH u odsustvu povrijeđenog Edina Džeke, vjeruje u trijumf u Atini kojim bi ”potvrdili pobjede nad Finskom (4:1, op.a)”.

“Grčka ima dosta novih imena, mladih igrača, te imaju veliki motiv za dokazivanje. Nikada nije bilo lako igrati s Grčkom. Očekuje nas teška utakmica. Ne smijemo ih ni slučajno podcijeniti. Sve je jasno. Odavde samo možemo otići s pobjedom i samo tako možemo ostati u trci za drugo mjesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo”, kazao je Pjanić.

Utakmica osmog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu ”Sryros Louis” u Atini s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Pored susreta u Atini, u grupi ”J” sutra se u Helsinkiju od 18 sati sastaju Finska – Armenija, te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn – Italija.

Poslije sedam odigranih kola, Italija, koja je već osigurala plasmana na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi ”J” s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn s dva osvojena boda.