Prosinečki: Nadam se pozitivnom rezultatu protiv Turske

prosinecki – visca

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, uoči prijateljske utakmice protiv Turske, koja se igra 11. oktobra u Rizeu, istakao je da se nada pozitivnom rezultatu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Očekujem pozitivan rezultat. Turski narod nas je lijepo dočekao. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo pružiti dobru igru”, kazao je Prosinečki na konferenciji za medije održanoj na stadionu u Rizeu gdje će se sutra igrati utakmica.

Istakao je i kako selekciju BiH nakon toga u Ligi nacija očekuju teški mečevi.

“Za četiri dana imamo vrlo važnu utakmicu. Neki igrači u reprezentaciji nisu igrali ni minute. Nadam se da će svako dati sve od sebe za nacionalni tim”, rekao je bh. selektor.

Podsjetio je da reprezentacija BiH u Ligi nacija ima dvije pobjede iz dva odigrana meča.

“U decembru također imamo utakmice. Nadam se da ćemo proći grupu i da ćemo ići dalje. Pratim mlade igrače iz selekcije Turske. Izgubili su protiv Rusije, ali su nakon toga upisali važnu pobjedu. Lucescu će sutra učiniti sve da pruže najbolju igru”, kazao je Prosinečki.

Dodao je na kraju da postoji mogućnost da u meču protiv Turske igraju Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Reprezentativac BiH koji igra u turskom Bašakšehiru, Edin Višća, u obraćanju novinarima je kazao da će utakmica protiv Turske biti teška i zahtjevna, dodajući da mu je najveća želja da ne bude povreda.

“Sa selektorom smo razgovarali o meču. Reprezentaciju Turske dobro poznajem jer igram u Turskoj. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo pružiti dobru utakmicu”, rekao je Višća.

Istakao je da u reprezentaciji Turske ima dosta kvalitetnih igrača.

“U selekciji Turske ima mnogo dobrih mladih igrača. Mladi nogometaši daju mnogo za ovu ekipu”, kazao je Višća.

Fudbalsku reprezentaciju BiH 11. oktobra u Rizeu očekuje prijateljski duel s Turskom, a četiri dana kasnije duel trećeg kola grupe “3“ Lige nacija protiv Sjeverne Irske. BiH se nalazi u ligi “B” i nakon prva dva kola vodeća je u grupi sa šest bodova, slijede Sjeverna Irska i Austrija koje su bez bodova, ali i s utakmicom manje.