Reprezentacija

Najgori predsjednik NSBiH ikada vuče poteze iz sjene

Prosinečki neće predvoditi “Zmajeve” u baražu osim ako se Begić opet ne predomisli?

27/11/2019

Pretpostavka je da će odluku o sudbini Prosinečkog objelodaniti Izvršni odbor NSBiH, vjerovatno iduće sedmice. Pod uslovom da se predsjednik NSBiH Elvedin Begić, koji vodi "igru" iz duboke sjene, opet ne predomisli jer kada je on u pitanju, nikad niste načisto šta nosi dan, a šta noć?!

Robert Prosinečki neće predvoditi reprezentaciju BiH u baražu za EURO 2020, tvrdi se u informaciji koja je jutros procurila iz NSBiH. SC Sport piše da je ovo epilog sinoćnjeg sastanka koji je hrvatski stručnjak obavio sa članovima tzv. Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza BiH, u kojem sjede Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz.

“Razgovor je protekao uz zajedničku konstataciju da Prosinečki ne bi trebao voditi Zmajeve u baražu, nakon svega što se dešavalo i evidentnog pada u igri koji je reprezentacija pretrpjela u posljednjim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Činjenica koja dodatno ide u prilog tezi da Prosinečkog više nećemo gledati na klupi BiH njegov je ugovor, koji ističe krajem ove godine. Istina, Prosinečki je u nekoliko zadnjih istupa izjavljivao kako mu ugovor traje do baraža, ali prethodno je također govorio da zapravo ima rok do decembra, što više odgovara istini. Tvrdnjama o ‘ugovoru do marta’ vjerovatno je želio spasiti vlastiti kredibilitet, koji je značajno poljuljan nakon epizode ‘hoću-neću dati ostavku’. U aktuelnom ugovoru, doduše, postoji klauzula zahvaljujući kojoj Prosinečki može ostati selektor do kraja EP, ali teško je vjerovati da će bh. kuća fudbala istu aktivirati jer bi u tom slučaju hrvatski stručnjak morao biti plaćen i nekoliko mjeseci nakon baraža, što bi bio nonsens u slučaju neplasiranja na Euro”, piše SC Sport.

Pretpostavka je da će odluku o sudbini Prosinečkog objelodaniti Izvršni odbor NSBiH, vjerovatno iduće sedmice. Pod uslovom da se predsjednik NSBiH Elvedin Begić, koji vodi “igru” iz duboke sjene, opet ne predomisli jer kada je on u pitanju, nikad niste načisto šta nosi dan, a šta noć?!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.