Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki objasnio koga i zašto nema na spisku

prosinecki (6)

Fudbalska “A” reprezentacija BiH okupit će se osmog oktobra u Sarajevu pred mečeve sa Turskom i Sjevernom Irskom.

Selektor Prosinečki je, nakon što je pročitao spisak, na press konferenciji odgovorio na i pitanje zašto se reprezentacija okuplja u Sarajevu, obzirom da je Trening centar izgarađen u Zenici.

“Imamo dobar Trening centar, ali nikakav problem nije što se okupljamo u Sarajevu. Imamo dobar hotel, blizu nam je kamp. I pred Sjevernu Irsku smo bili u Sarajevu, zatim smo se preselili pred Austriju u Zenicu. Najvažnije je da bude dobra atmosfera na Grbavici. Za sada je atmosfera među igračima odlična”, kazao je Prosinečki.

O tome da li prati i druge igrače Prosinečki je rekao:

“Ima igrača i pratimo ih. Koljića sam pozvao za SAD. Znam njegove kvalitete i pratim ga cijelo vrijeme. Otisao je Lech nije igrao, vratio se, pa opet otišao. Radi se o centarforu koji ima dobre kvalitete i gol je igrač. Zvali smo Prevljaka, ali Džeko i Bajić imaju prednost u odnosu na njega. Izeta Hajrovića pratim, gledam utakmice u Zagrebu. Radi se o kvalitetnom igraču sa dobrom ljevicom, ali to ćemo ostaviti za 11. mjesec”, kazao je Prosinečki.

I ovaj put na spisku Prosinečkog je nekoliko igrača koji vrlo malo ili nimalo ne igraju u svojim klubovima.

Bojan Nastić je u dresu Genka u septembru odigrao tek jednu utakmicu, Kenan Kodro u dresu Kopenhagena nije više ni na klupi, Eldar Čivić je dva puta ušao s klupe ove sezone u dresu praške Sparte. Smail Prevljak je u dresu Salzburga ove sezone u austrijskoj ligi u septembru nastupio tek jednom.

U isto vrijeme, Elvir Koljić je u 10 ligaških utakmice ove sezone postigao 12 golova i upisao dvije asistencije. Izet Hajrović i Amer Gojak su ključni igrači zagrebačkog Dinama, s kojim igraju u Ligi Evrope.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači: Asmir Begović (Bormut), Vedran Kjosevski (Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderleht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genova), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dinamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konjaspor) i Riad Bajić (Bašakšehir).