Prosinečki objavio sastav za meč sa Senegalom: Sarić opet od prvog minuta

prosinecki press

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas sastav sa kojim bi sutra trebao početi prijateljsku utakmicu protiv Senagala u francuskom Le Havreu.

”Očekujem, naravno, da se svi maksimalno zalažu a mislim početi sa ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro“, rekao je Prosinečki, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako je i otkrio da će biti nekoliko promjena u ekipi u odnosu na test meč sa Bugarskom, koji je BiH riješila u svoju korist u Razgradu, rezultatom 1:0.

„I najavili smo da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo ‘pohvatali’. Već sam rekao da možemo biti zadovoljni susretom sa Bugarskom jer smo kratko vrijeme proveli skupa, svega”, istakao je Prosinečki, dodavši:

”Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati”.

Reprezentativci BiH do meča sa afričkom selekcijom danas od 17 sati imat će posljednji trening. Prijateljska utakmica Senegal-BiH u Le Havru igra se sutra, 27. marta, u 20 sati.