Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poznati sastavi

Prosinečki odabrao početnih 11, trojica novih u odnosu na Finsku

trening

Promjenama je, razumljivo, kumovala jako loša igra BiH protiv Finske, posebno veznih igrača koji su uputili samo šest dodavanja ka napadaču Edinu Džeki

Italija i BiH će večeras od 20,45 sati u Torinu igrati utakmicu grupe J kvalifikacija za Euro 2020.

Selektori obje selekcije su objavili startne postave, a promjena je bilo u našem sastavu, što je selektor Robert Prosinečki jučer i najavio.

Promjenama je, razumljivo, kumovala jako loša igra BiH protiv Finske, posebno veznih igrača koji su uputili samo šest dodavanja ka napadaču Edinu Džeki.

”Imali smo poteškoća, Pjanić nije igrao. Bit će sutra puno bolje. Ekipa nije odigrala onako kako treba. Nismo bili pravi trkački i blizu igrača. Kada se borimo zajedo svi na terenu BiH teško ko može dobiti. Morat ćemo unaprijediti pas igru sa Pjanićem, ali i imati veću želju i motiv nego u Finskoj. Imat ćemo tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da će sutra BiH dobro izgledati”, kazao je Prosinečki.

Za BiH igraju: Šehić, Ćivić, Bičakčić, Zukanović, Todorović, Pjanić, Bešić, Sarić, Gojak, Višća i Džeko.

U odnosu na prošli meč, otpali su Cimirot, Šunjić i Duljević.

Italija će nastupiti u sastavu: Sirigu, Emerson, Chiellini, Bonucci, Mancini, Jorginho, Veratti, Barella, Bernardeschi, Insigne i Quagliarella.