Prosinečki odredio sastav: Zmajevi na Bugare sa tri napadača

trening zmajevi reprezentacija (3)

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine odredio je sastav i formaciju sa tri napadača, tj. ofanzivnom taktikom suprotstavit će se Bugarima u današnjoj prijateljskoj utakmici koja se treba igrati u Razgradu.

Na golu bh. državnog tima stajat će Ibrahim Šehić. Štoperski tandem činit će Ervin Zukanović i Samir Memišević. Desni bek bit će Ermin Bičakčić, a lijevi Sead Kolašinac.

Kao zadnji vezni igrat će Muhamed Bešić, a ispred njega na sredini terena bit će Miralem Pjanić i Elvis Sarić. Centralni napadač bit će kapiten Edin Džeko, dok će u špicu uz lijevu aut liniju djelovati Haris Duljević, a desno Kenan Kodro, saznaje Anadolu Agency (AA).

BiH će igrati sa tendencijom što većeg posjeda lopte sa diktiranjem tempa igre u formaciji 4-3-3. U pojedinim fazama utakmice od igrača Prosinečki će tražiti i visoki presing na bugarske reprezentativce.

Inače, snijeg u Razgradu posljednja dva sata pada manjim intenzitetom i sve je izvjesnije da će se utakmica, koja je jutros bila pod upitnikom, odigrati večeras na ”Ludogorets Areni” od 19 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednjeevropskom vremenu.