Prosinečki otkrio sastav koji će igrati protiv Crne Gore

prosinecki press34

Opraštaju se tri naša najveća igrača, koja su uradili velike stvari za reprezentaciju i u sutrašnjoj utakmici sa Crnom Gorom bit će vjerovatno emocija, rekao je Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Igrači su gotovi s nastupima u klubovima i ligama, ali nastojat ćemo da odigramo dobro i da razveselimo publiku. U oba meča, sa Crnom Gorom, potom i Korejom, nastojat ću šansu pružiti svim pozvanim igračima. Vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu pred posljednje dvije provjere pred start Lige nacija u septembru”, istakao je Prosinečki, koji nije skrivao karte i otkrio sastav koji će, nakon svečarskog dijela utakmice, suprotstaviti Crnogorcima:

“Šehić, Todorović, Vranješ, Bičakćić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Džeko i Višća. Vjerujem i da će sutra biti puno publike na stadionu, da na dostojanstven način ispratimo Vedada Ibiševića, Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića od aktivnog igranja za reprezentaciju. Odigrat će po 20 minuta, a onda će igrati ova ekipa koju sam spomenuo”.

Reprezentativci BiH večeras su trenirali na stadionu ”Bilino polje” u Zenici gdje će sutra, 28. maja, od 18 sati odigrati prvu prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom.

Prvog juna BiH će u Seoulu igrati test meč s Južnom Korejom, učesnikom predstojećeg Svjetskog prvenstva koje će se odigrati od 14. juna do 15. jula u Rusiji.