Reprezentacija

Bh. selektor

Prosinečki otkrio sastav koji će igrati protiv Italije

14/11/2019

Sutra će sigurno biti nimalo lagana utakmica, pogotovo što su se već kvalificirali, a mi želimo pokazati da možemo igrati dobro sa svakom reprezentacijom

Selektor bh. tima Robert Prosinečki je na zvaničnoj konferenciji za medije pred susret devetog kola kvalifikacija za EP 2020. rekao kako očekuje zanimljivu utakmicu sutra, javlja Anadolu Agency (AA).

Prosinečki je rekao kako su svi zdravi i konkurisat će za sutrašnji susret.

“Najvažniji je da su svi koji su tu zdravi, svi mogu konkurirati za utakmicu. Imamo već prvih 11 koji će sutra početi. Imamo i dobrih zamjena, ali znamo već ko će igrati. Napravit ćemo taj posljednji trening i vidjeti još do utakmice. Italija ima samopouzdanje, odlično igraju i imaju puno mladih igrača, koji su dobri. Sutra će sigurno biti nimalo lagana utakmica, pogotovo što su se već kvalificirali, a mi želimo pokazati da možemo igrati dobro sa svakom reprezentacijom, pogotovo u Bosni i Hercegovini i Zenici. Svi smo razočarani, u ovoj grupi smo mogli i morali biti drugi. Naši problemi su bili u gostima, gdje nismo igrali dobro kao kod kuće. Sutra je bitno da odradimo dobru utakmicu, kao što smo u Italiji, iako smo tada izgubili. Ako to ponovimo sutra, a vjerujem da možemo, utakmica će biti sigurno zanimljiva. Mislim da sutra neće biti upitna fizička sprema, svi su spremni i svi igraju standardno. Sutra će biti zanimljiva i dobra utakmica. Tamo smo naučili dosta toga, radili smo analize, vidjeli smo da smo bili jako dobri. Vjerujemo da ćemo biti dobri, posebno jer imamo svoju publiku”, rekao je Prosinečki.

Na pitanje novinara, Prosinečki je otkrio i prvih 11.

“Šehić, Bičakčić, Kvržić, Kovačević, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Džeko i Višća, to je prvih 11. Smjena generacija je u Italiji, ali imaju talentirane i dobre igrače. Italija može puno toga postići i mislim da su jedna jako dobra generacija. Da li će biti europski prvaci, sumnjam, ali mogu daleko”, rekao je Prosinečki.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.