Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki pojasnio zašto na spisku nema Asmira Begovića

robert prosinecki – press 1

Danas je u hotelu Evropa selektor A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinecki objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske duele protiv Bugarske 23. marta u Razgradu i Senegala 27.marta u Le Havru.

Selektor Prosinečki na press konferenciji govorio je i o američkoj turneji, narednim prijateljskim kvalifikacijama, Ligi nacija….

“Begović se javio da ima problema sa povredom koljena, izašli smo mu u susret da ne dolazi na ove dvije utakmice zato što je igrao i branio veliki broj utakmica, dobro će mu doći ovih 10 dana pauze za oporavak, sam je zatražio da nije sposoban za ove dvije utakmice, tako da sam mu izašao u susret. Najbitnije su nam utakmice koje dolaze za koje će on nadam se biti spreman”, rekao je Prosinečki o izostanku Begovića.

“Prezadovoljan sam igranjem igrača, mislm da je 98 % igrača sa spiska standardno, igraju jako dobro, što se tiče tog dijela moramo biti jako zadovoljni, samo jedan ili dva igrača sa spiska nisu u startnim postavama već ulaze sa klupe.”

Prosinečki je još jednom dodao da je Lulić donio definitivnu odluku da više ne igra za reprezentaciju i da je došlo do eventualni razgovora.

“Da nema zvaničnih utakmica sigurno bi trojica igrača iz mlade reprezentacije bili pozvani u A reprezentaciju, ima talentovanih igrača i sigurno će za neke imati mjesta u A selekcije. Kroz ove dvije utakmice mislim rotirati igrače, mislim da nam to i treba, zadnjih utakmica Prevljak je dao pet golova, radi se o zanimljivom igraču i talentovanom, sigurno će dobiti minutažu na ove dvije utakmice”, bile su riječi našeg selektora.

“Svi će dobiti šansu ili minutažu da pokažu šta znaju, moje razmišljanje je da svi igrači ne igraju po dvije utakmice jer uglavnom svi igraju u klubovima i ne bih želio da se vrate umorni u klubove”, završio je Prosinečki.

A reprezentacija će se okupiti 20. marta u Razgradu. Tri dana kasnije na programu je meč sa Bugarskom. Susret sa Senegalom se igra 27. marta u Le Havreu.