Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki: Šehić ima prednost i sutra bi mogao braniti mrežu ”zmajeva”

prosinecki

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki je u Sarajevu održao konferenciju za medije pred sutrašnju utakmicu protiv reprezentacije Sjeverne Irske u okviru UEFA Lige nacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor bh. reprezentacije izjavio je kako za njega i vjerovatno za sve veoma bitna utakmica jer je riječ o značajnom takmičenju i da je lijepo biti prvi.

Upitan da li ima određenih dilema oko izbora igrača, Prosinečki je rekao kako je dobrodošla utakmica protiv Turske i da je pružena prilika pojedinim igračima.

”Ja znam sastav koji će sutra igrati. Vidjet ćemo još danas na treningu. Nadam se da neće biti nekih problema, ozljeda, ali sutra će igrati ovi koji mislim da će dati sve od sebe. Imat ćemo sasvim drugačiju utakmicu od one u Sjevernoj Irskoj”, dodao je Prosinečki.

Rekao je i kako protivnici mogu reći šta žele, ali da su ipak došli napraviti dobar rezultat.

“Mi ćemo sutra dati sve od sebe i znamo da će biti jedna jako teška utakmica”, istakao je selektor.

Poručio je kako je prednost što se utakmica igra kući.

”Tu su naši navijači. To će biti sigurno sasvim drugačije nego u Sjevernoj Irskoj. Znamo Sjevernu Irsku. Znamo da su jedna veoma dobra reprezentacija. Sigurno će sutra dati opet sve od sebe jer njihov menalitet je takav. Na nama je samo da mi imamo tu dominaciju, loptu i, onda, se mi jako dobro osjećamo“, rekao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao kako u ovom trenutku golman Ibrahim Šehić, koji je pokazao značajnu igru u prethodnim utakmicama, ima prednost i da bi sutra mogao braniti mrežu ”zmajeva”.

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, izjavio je kako ne treba očekivati da će protivnici biti umorni.

”Vjerujem da će utakmica bit dosta teška s obzirom da je ta prva bila isto tako. Ovaj put igramo pred našim navijačima i sigurno da moramo puno bolje odigrati. Vjerujem da uz podršku navijača ova utakmica može biti ključna u Ligi nacija”, pojasnio je Džeko.

Džeko je kazao kako je san svih mladih igrača da igraju za svoju državu.

”Sve dok me selektor bude htio, ja ću biti tu i davati sve od sebe, a sigurno da će doći vrijeme da prepustim mjesto i nekim mlađim igračima, što je sasim normalno“, dodao je.

Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH

Upitan i kako će biti igrati na Grbavici, Džeko je kazao kako je njemu kao igraču koji je igrao za ”Želju“, osjećaj drugačiji nego na nekom drugom stadionu i nada se pobjedi na njemu.

Upitan o motivisanju drugih igrača, kapiten je kazao kako smatra da je dres BiH najveći motiv mladim igračima.

Nada se da će reprezentacija uspjeti otići na Evropsko prvenstvo.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske snage će odmjeriti u ponedjeljak na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 8. septembra u Belfastu savladala je Sjevernu Irsku rezultatom 2:1.

Službeni trening ”zmajeva“ počeo je u 20:15 sati.