Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga nacija

Prosinečki: Zakarić dolazi u Beč, vidjeti ćemo hoće li igrati

Goran Zakarić bih
Goran Zakaric,Justin Morrow
Goran Zakarić

Prosinečki je potvrdio da za sada ne planira niti jednom igraču uputiti dodatni poziv

Goran Zakarić povrijedio je rame na treningu Partizana. Čuo sam, upoznat sam. Doći će u Beč. Pregledat će ga ljekari naše reprezentacije pa ćemo vidjeti hoće li igrati protiv Austrije, rekao je za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kako je istakao, ne zna koliko je ozbiljna povreda Zakarića.

“Ne znamo još ništa konkretnije. Nadam se da nije ništa preozbiljno”, kazao je Prosinečki, dodavši:

“On je jedini koji je do sada od 24 pozvana igrača imao određenih problema. Drugi su svi OK, ali vidjet ćemo. Ide vikend i vjerujem da će sve dobro proći po naše igrače. Očekujemo sve pozvane na okupljanju u Beču, tamo negdje da se svi sakupimo do 17 sati u hotelu pa ćemo na lagani trening, razgibavanje”.

Prosinečki je potvrdio da za sada ne planira niti jednom igraču uputiti dodatni poziv, ali je i rekao “nije isključeno da ću to uraditi bude li određenih, većih komplikacija oko igračkog kadra tokom vikenda”.

“Mogu reći da sada sve ide po planu. U Beču ćemo imati tri treninga do utakmice i spremni ćemo dočekati meč u četvrtak s Austrijancima. Imamo dobru atmosferu u timu, na pobjedničkom smo fonu i vjerujem da ćemo tako nastaviti i na stadionu ‘Ernst Happel’. Ponovit ću, ne želim reći da su Austrijanci favoriti iako imaju veoma dobru ekipu i igraju doma. I mi ćemo imati ogromnu podršku s tribina i bit ćemo kao kući u Sarajevu ili Zenici. Uvjeren sam da smo kvalitetniji i da ćemo odigrati dobru utakmicu”, govorio je Prosinečki.

Na pitanje da li će BiH pokušati igrati zatvorenije obzirom da joj i bod pa i poraz s golom razlike uz postignuti gol odgovara kako bi potvrdila prvo mjesto u grupi “3” UFEA Lige nacija “B” i plasirala se u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija “A”, Prosinečki je odgovorio:

“Ne, ako nas ne natjeraju da se branimo. Oni će morati napasti nas pa možda i od prvog minuta. Moraju nas dobiti, i nas i Sjevernu Irsku u Belfastu i to sa dovoljno golova razlike. Upravo je to naša dodatna šansa”.

Utakmica petog kola grupe “3” UEFA Lige nacija “B” između Austrije i BiH igra se 15. novembra na stadionu “