vico zeljković

Prvi čovjek NSBiH nakon žrijeba EP: Imamo lijepu priliku da napravimo istorijski plasman

zeljkovic u hamburgu

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina u polufinalu baraža dočekuje Ukrajinu 21. marta, a ako prođe dalje za Euro će igrati protiv boljeg iz okršaja Islanda i Izraela

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se nakon žrijeba grupa za Evropsko prvenstvo 2024., na kojem je i naša selekcija saznala potencijalne rivale.

Zeljković je prisustvovao žrijebu u hamburškoj dvorani Filharmonije sa savjetnikom Markom Miličićem, generalnim sekretarom N/FSBiH Adnanom Džemidžićem, te članom Izvršnog odbora Irfanom Durićem.

“Večeras je u velelepnoj dvorani Filharmonije u Hamburgu održan žrijeb za Evropsko prvenstvo, koje će se narednog ljeta odigrati u Njemačkoj.

Večerašnji žrijeb pokazao nam je ono što smo već znali, da će naredni EURO biti najglamurozniji i najorganizovaniji do sada i bilo bi veoma važno naći se među učesnicima smotre najboljih evropskih selekcija.

Imamo lijepu priliku da kroz dvije baraž utakmice na domaćem terenu napravimo istorijski plasman i budemo dio novog fudbalskog spektakla u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom”, poručio je Zeljković.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina u polufinalu baraža dočekuje Ukrajinu 21. marta, a ako prođe dalje za Euro će igrati protiv boljeg iz okršaja Islanda i Izraela.