Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

iz tabora zmajeva

Rahimić: Težit ćemo prvom mjestu u grupi Lige nacija

rahimic nfsbih

Smatra da je grupa Lige nacija podjednaka, te da su Crna Gora, Ruminija, Finska i BiH reprezentacije približnog kvaliteta

Trener u stručnom štabu nogometne „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić zadovoljan je radom bh. nogometaša na pripremama za predstojeće utakmice UEFA Lige nacija.

Ovaj stručnjak ističe da će ekipa spremno dočekati meč sa selekcijom Finske koju u bh. taboru odlično poznaju, te da će selekcija BiH težiti prvom mjestu u grupi.

– Pripreme protiču u najboljem redu, svi igrači su zdravi i bit ćemo spremni za meč s Finskom. Fince poznajemo dobro kao ekipu i pojednice, stalno igramo protiv njih i nadam se da ćemo učiniti sve da ih pobijedimo – rekao je Rahimić.

Smatra da je grupa Lige nacija podjednaka, te da su Crna Gora, Ruminija, Finska i BiH reprezentacije približnog kvaliteta.

– Svaka od tih reprezentacija traži svoju šansu da osvoji prvo mjesto i plasira se u viši rang. Očekujemo dosta izjednačenih utakmica i nadamo se dobrom rezultatu – zaključio je.

BiH u prvom meču Lige B grupe 3 Lige nacija 3. juna gostuje selekciji Finske, tri dana kasnije dočekuje selekciju Rumunije, 11. juna gostuje Crnoj Gori, a 14. juna dočekuje Finsku.