Reprezentacija

plan za francuze

Rahimić: Važno je da igramo agresivno; Pjanić: Moj san će sutra postati stvarnost

30/03/2021

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Katar 2022" između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu "Grbavica" sa početkom u 20.45 sati

Važno je da igramo kompaktno, agresivno i jako utakmicu protiv Francuske, izjavio je pomoćnik u stručnom štabu Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji za novinare u Sarajevu, Rahimić je kazao da svi znaju protiv koga igraju, protiv najbolje reprezentacije na svijetu.

“Znamo protiv koga igramo, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika. Teško je igrati napadački protiv Francuske i najvažnije je da igramo kompaktno, agresivno i jako i nadamo se pozitivnom rezultatu”, kazao je Rahimić, te dodao da se već zna sastav za sutra.

On je rekao da je hendikep ekipe što je selektor BiH Ivaylo Petev pozitivan na koronavirus, ali da su svi ostali zdravi.

Fudbaler BiH Milarem Pjanić kazao je da ih očekuje teška utakmica, te da svi znaju kvalitete Francuske na terenu, ali da i njegovi saigrači znaju “kako će i šta će”.

“Neće biti lako, ali moraćemo biti sigurni u sebe”, dodao je Pjanić.

Inače, Pjanić će sutra upisati 100. nastup za reprezentaciju BiH.

“Za mene je to važna utakmica i jubilej o kojem nisam mogao da sanjam. Moj san će sutra postati stvarnost, jer sam kao dijete s ocem prelazio hiljade kilometara da bih gledao naše Zmajeve. Sutrašnji meč posvećujem porodici i prijateljima i svima koji su mi pomogli da igram za BiH. Nadam se da će naša zemlja u budućnosti imati još mnogo svijetlih trenutaka”, naveo je Pjanić.

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu “Grbavica” sa početkom u 20.45 sati.

Komentari

Autor: Anadolija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.