Rasprodane ulaznice za utakmicu baraža u Zenici

Bosna i Hercegovina – Belgija

Na 26 prodajnih mjesta u cijeloj BiH, jučer je počela i završila „jednodnevna“ prodaja ulaznica za prvu utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u nogometu 2016. godine u Francuskoj, između Bosne i Hercegovine i Irske, koja će se igrati 13. novembra na stadionu Bilino polje u Zenici.

[yuzo_related]

Prodaja je počela i završila isti dan, jer je u prodaju pušteno samo 5.500 ulaznica, koje su distribuirane putem prodajne mreže agencije “Centrotours”. Interes navijača prevazišao je sva očekivanja, jer su odlične igre Zmajeva ponovno vratile optimizam u redove armije navijača. Za ovu utakmicu u skladu sa svim procedurama UEFA i utvrđenim sigurnosnim normama Nogometni savez BiH je štampao samo 10.500 ulaznica, od čega je za direktnu prodaju pušteno samo 5.500 ulaznica

S obzirom na to da je utakmica proglašena “mečom visokog rizika”, prema ranije utvrđenim pravilima navijači su mogli kupiti samo dvije ulaznice, i to uz evidentiranje imena kupca i serijskih brojeva ulaznica.

– Interesovanje navijača je izuzetno veliko i 5.500 ulaznica, koliko smo dobili za distirbuciju, su gotovo sve rasprodate. Dodatne ulaznice putem Centrotransa se neće prodavati, tako da jedino Nogometni savez BiH odlučuje o distribuciji ostatka ulaznica – rekao je Muamer Lutvić, rukovodilaca “Centrotoursa Sarajevo”.

Za prvu baražnu utakmicu Nogometni savez Irske dobio je samo 650 ulaznica za svoje navijače, u skladu s odlukom UEFA o minimalnom broju ulaznica za goste, iako su Irci tražili 1.500 ulaznica. U Nogometnom savezu BiH, zbog limitiranosti kapaciteta Bilinog polja i umanjenja broja posjetilaca iz sigurnosnih razloga, nisu mogli udovoljiti zahtjevima irskih navijača. S druge strane navijači Zmajeva su za uzvratni meč u Irskoj dobili 2.500 ulaznica, i sve ulaznice su prodane našim navijačima.

Prva baražna utakmica između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Irske na rasporedu je 13.novembra u 20.45 sati, a uzvratni susret je zakazan za 16. novembar u Dablinu.