Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grbavica

Reprezentacija BiH danas dočekuje Crnu Goru: “Svima ćemo dati šansu”

petev-reprezentacija (1)

Danas na Grbavici prijateljska utakmica BiH – Crna Gora

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se danas od 18 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Ivajlo Petev, selektor fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine, naknadno je pozvao dva igrača za prijateljske susrete s Crnom Gorom i Danskom. Pozive je uputio Vladanu Daniloviću, članu portugalskog CD Nacionala, i kapitenu FK Tuzla City Ajdinu Nukiću.

Petev je naknadne pozive uputio nakon što su dolazak na okupljanje otkazali Sead Kolašinac, Gojko Cimirot te Miroslav Stevanović zbog povreda.

“Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom, mada imamo puno ozlijeđenih igrača. Trenutno je u ekipi 14 igrača do 23 godine, i to je dobra prilika za njih da pokažu svoj kvalitet i nametnu se. Svima ćemo dati šansu i nadam se da će je iskoristiti“, kazao je tokom priprema selektor BiH Ivajlo Petev.

Fudbaler Milana i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić naglasio je da se na pripremama odlično radi te da je optimista uoči predstojećih duela sa Crnom Gorom i Danskom.

“Super se pripremamo za utakmicu. Imamo nešto više vremena nego inače i jako kvalitetno radimo. Atmosfera na treninzima je pozitivna, evidentna je želja kod svih nas, ne samo kod mlađih igrača koji nastoje da se nametnu. Svi smo raspoloženi i spremno dočekujemo Crnu Goru”, istakao je Krunić.

Veznjak Milana smatra da novi igrači imaju idealnu priliku da se dokažu u naredna dva ogleda, prvo s Crnom Gorom, a potom i u gostima s Danskom.

“Evidentno je da imamo kvalitetne mlade igrače, a primijetio sam da su dobro radili tako da će sigurno dobiti šansu da zaigraju. Mi stariji smo tu da im pomognemo i pokažemo kako se treba ponašati i igrati za svoju zemlju. Potencijal imaju, samo je važno da budu ozbiljni i uvijek spremni da daju maksimum kada igraju za Bosnu i Hercegovinu. Prošlo je dosta vremena od kako nismo pobijedili i nadam se da će nas nekoliko starijih predvoditi mlađe igrače do pobjede”, optimista je Krunić.

Nakon susreta sa Crnom Gorom, “Zmajevi” će u nedjelju od 18 sati na stadionu Brondby u Kopenhagenu imati test meč sa selekcijom Danske.