Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reprezentativci BiH spremni za utakmicu: Svi smo kao jedna porodica

armin hodzic443

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za predstojeću kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine već tri dana trenira u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Armin Hodžić, bosanskohercegovački reprezentativac rekao je da je atmosfera u reprezentaciji odlična te da smatra da Bosna i Hercegovina može doći daleko u ovim kvalifikacijama.

”Sigurno da smo favoriti, ali moramo raditi mnogo. Nadam se da ću dobiti minutažu, ali vidjet ćemo. Atmosfera je od samog početka na vrhunskom nivou, svi smo kao jedna velika porodica. Imamo vrhunske igrače, sigurno da možemo daleko doći“, rekao je Hodžić.

Srđan Grahovac rekao je kako u današnjem fudbalu ne smije biti opuštanja.

srdjan grahovac43

”Dosta toga je već rečeno, znamo svi o kakvom se protivniku radi. U današnjem fudbalu nema opuštanja, svi igraju fudbal, i mislim da će u ovoj utakmici zavisiti najviše od nas samih. Radili smo dobro, a ova dva dana nas očekuju finese, te da nam selektor kaže šta da očekujemo. Ja sam spreman, igrao sam 10-11 utakmica ove sezone, u formi sam, pa ćemo vidjeti šta će selektor odlučiti. Mislim da se najviše sami pitamo, koliko mi budemo na nivou ne bi trebali imati problema. Ako bude opuštanja, oni će to sigurno znati cijeniti. Ova dva dana pred utakmicu dolaze finese, tu ćemo obratiti pažnju na detalje“, rekao je Grahovac.

Dodao je kako se na našim prostorima puno očekuje od ekipa, reprezentacija, te da su ta očekivanja realna i da je početak kvalifikacija najbitniji i ako se pokaže kvalitet, ne bi trebalo biti problema.

Reprezentativci su u nedjelju ujutro radili individualne treninge, a još jedan trening planiran je za također za nedjelju navečer.

Sutra bi trebalo da budu održane konferencije za medije na kojima će se predstaviti reprezentacije Estonije i Bosne i Hercegovine, te će nakon toga biti održani i zvanični treninzi pred utakmicu.

Utakmica BiH – Estonija igrat će se 6. septembra na zeničkom stadionu ”Bilino polje” od 20.45 sati. Nakon susreta s Estonijom, u drugom i trećem kolu bh. reprezentacija igra protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra (10. oktobar).