ukrajina

Reprezentativci BiH stigli u Lviv i odradili prvi trening

zmajevi-trening

Igrači s većom minutažom su odradili trening oporavka u hotelu, dok su ostali reprezentativci radili punim intenzitetom na stadionu FK Karpati

Fudbaleri i članovi stručnog štaba fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine jutros su doputovali iz Kazahstana u Lviv, a tokom dana su već odradili prvi trening uoči predstojećeg meča protiv Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekipu su u Lvivu dočekali saigrači, koji zbog neizdavanja viza nisu putovali u Kazahstan, Dennis Hadžikadunić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dario Đumić.

Kao što je uobičajeno dan nakon utakmice, igrači s većom minutažom su odradili trening oporavka u hotelu, dok su ostali reprezentativci radili punim intenzitetom na stadionu FK Karpati.

Đumić, jedan od igrača koji je imao problem s vizom, sretan je što je ponovo na okupljanju reprezentacije.

“Trenirali smo u Sarajevu kako bismo održali formu, ali sve je to bilo nekako neobično. Nismo očekivali da ćemo se naći u takvoj situaciji. Neobično je bilo i što smo morali iz hotela da posmatramo utakmicu, ali smo presretni zbog pobjede. Međutim, sve je to iza nas. Mi smo sad skoncentrisani na pripreme za meč s Ukrajinom. To je odlična ekipa i pred nama je težak meč, ali vjerujem da možemo doći do bodova. Meni je drago što sam nakon dužeg vremena ponovo pozvan u ‘A’ tim. Velika je čast biti dio nacionalnog tima”, rekao je Đumić za web-stranicu N/FSBiH.

Nakon pobjede u gostima protiv Kazahstana, izabranike selektora BiH Ivoyla Peteva u utorak očekuje važna utakmica protiv Ukrajine u okviru kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se u Kataru igrati naredne godine.