Reprezentativci BiH trenirali u Overijseu: Na Belgiju vjerovatno sa dva napadača

trening-repka-belgija

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su večeras trening na stadionu u Overijseu, malom mjestu pokraj Brisela, gdje je stručni štab na raspolaganju imao sve igrače pozvane za meč s Belgijom izuzev Milana Đurića.

Prema posljednjim najavama, napadač Cesene, opravdano odsutan zbog porodičnih obaveza, saigračima iz nacionalnog tima na pripremama za utakmicu s Belgijom trebao bi se priključiti danas na večeri u hotelu “Dolce La Hulpe”, javlja sa mjesta događaja reporter Anadolu Agency (AA).

Inače, trening je za javnost bio otvoren samo prvih 15 minuta, nakon čega je selektor Mehmed Baždarević sa saradnicima i igračima pokušao uigrati pojedine taktičke varijante kojima se namjeravaju suprotstaviti snažnim, te ovaj put oslabljenim Belgijancima.

Ono što bi moglo biti izvjesno, odnosno prema dosad viđenom na treninzima popularnih “zmajeva” na pripremama u Belgiji postoji velika mogućnost da BiH u petak igra sa dva napadača, golgeterima u veoma dobroj formi, Vedadom Ibiševićem i kapitenom Edinom Džeko.

Baždarević je tokom razgovora s igračima insistirao i na velikoj disciplini i odgovornosti u defanzivnim zadacima, ali smatra i da bi dobitni faktor mogla biti velika borba i trčanje, pogotovo igrača u veznom redu. U odsustvu povrijeđenog Muhameda Bešića ima dilemu i ko da igra na poziciji jednog ili dva defanzivna vezna igrača.

O formaciji i sastavu, kaže bh. selektor, još će detaljno razmišljati i odluka će pasti nakon viđenog i urađenog na preostala dva treninga, sutra u Overijseu i u četvrtak na stadionu “King Baudouin” u Briselu, gdje će se dan kasnije igrati utakmica drugog kola u grupi “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”. Duel Belgije i BiH zakazan je 20.45 sati i sudit će ga Englez Martin Atkinson.

Trening reprezentativaca BiH večeras u Overijseu pratilo je i desetak navijača.