Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Debakl u Armeniji

Robert Prosinečki podnio ostavku!

prosinecki

Zmajevi su u Armeniji  poraženi rezultatom 4:2 i time izgubili gotovo sve šanse za odlazak na EURO

Selektor nogometne  reprezentacije BiH Robert Prosinečki bio je izuzetno razočaran nakon današnjeg poraza od Armenije. Na konferenciji za novinare je popularni “žuti” podnio ostavku na mjestu selektora naše reprezentacije.

– Došao sam s ciljem da odemo na EURO. Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovornim i podnosim ostavku. To sam već rekao i predsjedniku NS BiH Elvedinu Begiću. Kada sam dolazio moje razmišljanje je bilo da će reprezentacija BiH s ovakvim kvalitetom otići na EP. Moja ekipa i ja nismo uspjeli u tome, i ja sam dao ostavku. Ima sada velika prilika za nekoga drugog ko dolazi. Imat će četiri utakmice, Finsku, Grčku, Italiju i Lihtenštajn i dosta vremena da pripremi ekipu da bi se kroz Ligu nacija plasirali na EP – kazao je Prosinečki.

Podsjećamo, Zmajevi su u Armeniji  poraženi  rezultatom 4:2 i time izgubili gotovo sve šanse za odlazak na Euro.

– Imali smo neke svoje prilike, mada moram reći da je Armenija zasluženo slavila. Nismo bili na nivou, možda u napadu jesmo, ali to je sve nevažno. Onaj penal je možda trebao biti sviran, ali šta je tu je. Sve je to sada nevažno. BiH više nema šanse ići na Evropsko prvenstvo. Ostaje Liga nacija, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje, kazao je razočarani Prosinečki.

Dodao je da nam ostaje Liga nacija i da preko tog takmičenja pokušamo izboriti plasman na EURO.

Čestitao je Armencima na pobjedi, navodeći da su zasluženo osvojili tri boda.

– Očekivali smo pritisak Armenije, za to smo se spremali. Možda je kod 2:2 bio penal nad Džekom, ali to je sad nebitno. Oni su uz ovakvu našu igru zaslužili da nas pobijede. Armenija je bila puno brža, više željela pobjedu, na kraju su nam napravili puno problema – dodao je Prosinečki.

BiH je u posljednje vrijeme igrala zaista loše. Redao se poraz za porazom, pa odluka bh. selektora i ne iznenađuje.

Prosinečki je za selektora Zmajeva imenovan 4. junara 2018. godine. U 18 susreta na kormilu bh. tima ostvario je sedam pobjeda, šest remija i pet poraza.

Detalj koji je presudio: Da li su Zmajevi oštećeni u Armeniji? (VIDEO)