Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mladen bartulović

Rođen u BiH, a navijat će protiv Zmajeva: Želim da prođe Ukrajina. Bosanci mogu iznenaditi

Foto: Fena/dynamo.kiev.ua

Tvrdi da u BiH niej bio 30 godina

Mladen Bartulović, trener Zorye, dao je intervju za ukrajinski NV uoči utakmice sa Bosnom i Hercegovinom u baražu za Evropsko prvenstvo.

Bartulović je rođen u u Kaknju, pa je za ukrajinski medij govorio o utakmici.

“Očekujem veoma tešku utakmicu jer je to play off i borba za narednu rundu. Sastaju se dva dobra tima, ali vjerujem da je Ukrajina favorit. U Bosni će biti dobra atmosfera, Bosanci će podržati svoj tim uprkos problemima koje imaju u posljednje vrijeme. Međutim, Ukrajina bi trebala da ima dovoljno vještine, kvaliteta i i entuzijazma da ide dalje”, izjavio je Bartulović.

“Bosna je mala zemlja, ali više puta su pokazali da tamo imaju dobre igrače. Pojedinci koji mogu odlučiti utakmicu su Džeko i Pjanić. Ostali su solidni i igraju u dobrim klubovima. Bosanci mogu iznenaditi svaki tim, igrali su na Svjetskom i uvijek su imali dobrih igrača”, smatra Bartulović.

Osvrnuo se i na svoje porijeklo.

“Rođen sam u Bosni, tada je to bila Jugoslavija. Imali smo dom, ali je izbio rat i morali smo ići. Naša kuća je zapaljena. Balkanski mentalitet? Veoma su ljuti, sigurno će biti vruće tokom utakmice. U BiH nisam bio 30 godina”, govori on.

Kako kaže, navija da Ukrajina prođe.

“Nadam se da će Ukrajina u ovoj utakmici uspjeti da pobijedi Bosnu i Hercegovinu. Moja procjena je pobjeda Ukrajine rezultatom 2:1”, dodao je Bartulović.