Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za EP

Ronaldo će vjerovatno prije duela sa Zmajevima postati apsolutni rekorder

ronaldo svicarska

Igrač Al Nassra nastupat će u kvalifikacijama za Euro, a tu će u grupi imati i okršaj protiv Bosne i Hercegovine

Iako se nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru očekivao njegov oproštaj, Cristiano Ronaldo je odlučio igrati i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tu će postati rekorder.

Ronaldo (38) nema namjeru završiti reprezentativnu karijeru. Iako je trenutno daleko od elitnog nogometa, selektor Roberto Martinez pozvao je u reprezentaciju slavnog Portugalca.

Igrač Al Nassra nastupat će u kvalifikacijama za Euro, a tu će u grupi imati i okršaj protiv Bosne i Hercegovine.

Kada dođe trenutak da Ronaldo zaigra u ovoj kvalifikacionoj grupi, postat će rekorder. Naime, ima priliku ostaviti iza sebe kuvajtskog reprezentativca Badera Al Mutawu, koji je za svoju reprezentaciju nastupio 196 puta.

Isti taj broj nastupa ostvario je i Ronaldo, a kada upiše prvi sljedeći nastup, postat će igrač s najviše nastupa u reprezentativnom nogometu.

Prvu priliku ima već sutra. Ukoliko mu selektor Martinez ukaže šansu protiv Lihtenštajna, a vjerovatno hoće, Ronaldo će postati rekorder. Tri dana kasnije Portugal gostuje Luksemburgu.

Uz BiH i Portugal, u ovoj kvalifikacionoj grupi nalaze se još Lihtenštajn, Luksemburg, Slovačka i Island. BiH otvara kvalifikacije, također sutra, duelom protiv Islanda. Podsjećamo, prvi susret protiv Portugala u ovim kvalifikacijama BiH igra 16. juna u okviru trećeg kola.