potvrđeno

Rusi sami odustali od utakmice sa BiH

dzeko slavlje zmajevi nfsbih

Zmajeve su “odjavili” Rusi na svojim zvaničnim kanalima na društvenim mrežema i na internet stranici Saveza

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine, izvjesno je, neće gostovati kod Rusije 19. novembra u Sankt Petersburgu.

Prijateljska utakmica koja je podigla mnogo prašine, a za koju je dozvolu dao Komitet za hitnost NSBiH u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Fuad Čolpa i Irfan Durić, iz bh. kuće fudbala još zvanično nije otkazana, ali je izgleda jasno da se neće igrati.

Zmajeve su “odjavili” Rusi na svojim zvaničnim kanalima na društvenim mrežema i na internet stranici Saveza.

Tako je na službenom Twitteru fudbalske reprezentacije Rusije objavljeno da će Zbornaja 17. novembra odmjeriti snage sa Tadžikistanom. Ovaj prijateljski meč igrat će se u Dušanbeu, glavnom gradu ove azijske zemlje.

“Zdravo prijatelji! Hajde da igramo fudbal”, piše na Twiteru Nogometnog saveza Rusije, na tadžičkom jeziku, uz zastave ove dvije zemlje i emotikon rukovanja.

Također, navedeno je na da će meč biti odigran na Centralnom republikanskom stadionu sa počekom u 18 sati po moskovskom vremenu, uz direktan prijenos na Match TV. Zanimljivo, reprezentaciju Tadžikistana sa klupe vodi Petar Šegrt, koji je jedno vrijeme sjedio i na klupi Zvijezde iz Gradačca.