Stigli prvi otkazi Prosinečkom: Bešić otpao za turneju u SAD, upitna još dvojica igrača

Prosinečki: Ne postoje stari i mladi

Muhamedu Bešiću, obzirom na status u klubu, američka turneja dobro bi došla, ali standardni bh. reprezentativac i član Evertona neće biti na dispoziciji novom selektoru BiH. Ne svojom voljom, prenose Sportske.ba.

Robert Prosinečki je ranije potvrdio kako u mečevima protiv SAD-a i Meksika na raspolaganju neće imati ovog veznjaka.

“Bešić nažalost neće putovati s nama, jer ga ne pušta klub. Everton je odmah odgovorio da u terminu koji nije FIFA-in, a ovaj nije, ne pušta svoje igrače. Šteta, ali idemo dalje”, kaže  bh. selektor.

Otpao je i Dinamovac.

“Mislim da ni Armin Hodžić neće putovati u Ameriku”.

Upitan je i ofanzivac Rijeke.

“Zoran Kvržić također nije siguran. Nadam se da će Ibrahim Šehić biti s nama”…

Srećom Darko Ljubojević i Vinko Marinović su preporučili veći broj igrača.

“Neće biti naknadnih poziva. Ako bude još otkaza pozivat ćemo s aktuelnog spiska igrače koje imamo”.

Selektor je u Zagrebu. Pakuje garderobu “za sva godišnja doba”, jer će nakon Sarajeva desetak dana biti u Americi, a po povratku će “skoknuti” do Rima.

“Neću se čuti telefonom s Edinom Džekom i Senadom Lulićem. Planiram otići do Italije, na licu mjesta popričati. Nema frke, imamo vremena. Sad je najvažnije da odradimo ove dvije utakmice, koje će pokazati čime raspolažemo u bh. ligi”, izjavio je za Sportske.ba Robert Prosinečki.

Kako god završe utakmice s Amerikom i Meksikom, Savez će profitirati. Zaradit će nekoliko stotina hiljada dolara.

Profitirat će i domaći igrači koji će gratis dobiti američku vizu. Oplemenit će “pod stare dane” svoj “CV”… Izostane li rezultat niko se neće sjetiti Ljubojevića i Marinovića, koji su sastavili i potpisali spisak igrača za američku turneju.

Šteta što se niko nije sjetio selektoru predložiti Adisa Hušidića, bh. internacionalca u LA Galaxyu. Koji uživa veliku popularnost u Americi. Osim što je mogao biti pravi domaćin “turističko-komercijalnoj” selekciji, Baggio bi mogao pomoći na terenu barem u ove dvije utakmice.

Prilika je to “mutikašama” oko reprezentacije da isprave nepravdu prema ovom nogometašu. Podsjetit ćemo da je Mehmed Baždarević prošle godine pozvao Hušidića za utakmicu u Americi, ali poziv je “slučajno” otišao na krivu adresu.

Ako je išta dobro u ovoj priči, onda je to veći broj mladih igrača. Prilika da Prosinečki vidi ima li među njima alternativa za Vedada Ibiševića, Senada Lulića, Emira Spahića…

Prosinečki: Raja me je prihvatila, a to je u BiH najbitnije