Reprezentacija

komentar na poraz zmajeva

Safet Sušić iz Francuske: Koliko god vam bilo čudno, mi bolje stojimo od Ukrajine

01/04/2021

Mnogi se ne mogu oteti utisku da je italijanski sudija Daniele Orsato oštetio Zmajeve i da nam je mogao dosuditi jedan penal

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine minimalno je poražena od Francuske na Grbavici (0:1) u meču 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Mnogi se ne mogu oteti utisku da je italijanski sudija Daniele Orsato oštetio Zmajeve i da nam je mogao dosuditi jedan penal.

– Evo gledam specijalnu emisiju u Francuskoj. Gosti su bivši igrači i novinari. Svi su mišljenja da je Francuska bila slaba. Da je sudija možda mogao svirati penal za BiH – izjavio je za Sportske Safet Sušić, bivši selektor BiH, koji je komentarisao nastup bh. tima protiv Trikolora:

– Bilo je nerealno da pobijedimo, ali bod smo zaslužili. Šteta što nismo iskoristili slabu formu Francuza. Naša zadnja linija odigrala je dosta korektno… Džeko je odigrao jako dobro. Iako su ga pazili, on je razigravao, otvarao prostor drugima, uvjek je bio opasan kad ima loptu u nogama. Pjanić je također dobro čuvan, ali je igrao “na sigurno”, bez želje da odigra rizičnije.

Na kraju je iskusni trener prognozirao daljni tok kvalifikacija.

– Narednu utakmicu s Francuskom trebamo zaboraviti. Ne kažem da se trebamo predati, ali važnije su nam utakmice s Ukrajinom i Finskom. Koliko god vam bilo čudno, mi bolje stojimo od Ukrajine – ističe Sušić.

Objasnio je i zašto.

– Jednostavno je. Ukrajina je planirala najmanje šest bodova, a izgubila je četiri boda. Računali su na sigurne pobjede protiv Finske i Kazahstana. Uzeli su Francuskoj bod, ali kiksali su debelo. Naša šansa je da dobijemo Finsku i Ukrajinu kući i dva puta Kazahstana. To je recept za drugo mjesto. Do tog cilja možemo s 13 bodova. Bolje stojimo od Ukrajine, a Finsku “moramo” dobiti. Zato ne trebamo kukati za porazom od Francuske, jer je očekivan, trebamo se pripremati za septembar – poručio je Sušić, selektor koji je odveo BiH na Svjetsko prvenstvo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.