Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

traži se selektor

Savez ponudio Dušanu Bajeviću da preuzme Zmajeve?

bajevic reprezentacija zmajevi

Čelnici Nogometnog saveza BiH ponudili su Bajeviću mogućnost da vodi reprezentaciju u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvu 2020. sa mogućnšću produženja saradnje

Proslavljeni bh. nogometni trener Dušan Bajević kandidat je za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, javlja televizija N1.

Čelnici Nogometnog saveza BiH ponudili su Bajeviću mogućnost da vodi reprezentaciju u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvu 2020. sa mogućnšću produženja saradnje.

Bajević nije odgovorio potvrdno, ali nije ni definitivno odbio ponudu Saveza. Čini se da najtrofejniji bh. nogometni stručnjak očekuje rasplet vezano za druge kandidate među kojima je trenutno i Veljko Paunović, srbijanski stručnjak kojeg je Savez kontaktirao prije mjesec dana.

Ukoliko Bajević postane novi selektor, morao bi se odreći svoje aktuelne pozicije u NS BiH, člana Odbora za posredovanje i savjetovanje.

Trenerskim poslom počeo se baviti 1984. godine u rodnom gradu, odnosnu u Veležu, gdje je počeo igračku karijeru. Trenirao je još tri puta AEK, dva puta Olympiacos, PAOK, Crvenu zvezdu, Aris, Omoniju i Atromitos.