Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Jedan ide na tribine, Milošević odabrao igrače na koje računa protiv Portugala

bih lihtenstajn
FOTO: nfsbih.ba

Utakmica počinje u 20:45 sati, a glavni sudija je Halil Umut Meler iz Turske. Direktan prijenos utakmice možete pratiti na BHT1

Reprezentacija naše Bosne i Hercegovine večeras će na Stadionu Bilino Polje u Zenici ugostiti reprezentaciju Portugala u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Selektor naše reprezentacije Savo Milošević odredio je 23 fudbalera koja će biti u konkurenciji za utakmicu.

Spisak čine sljedeći fudbaleri:

Golmani: Ibrahim Šehić (Al-Khaleej), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca)

Odbrana: Renato Gojković (Orenburg), Adrian Leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Dennis Hadžikadunić (Hamburger SV)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Besiktas), Miralem Pjanić (Sharjah), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Miroslav Stevanović (Servette), Dal Varešanović (Rizespor), Almedin Ziljkić (Sarajevo), Amar Rahmanović (Krylya Sovetov), Ivan Bašić (Orenburg)

Napad: Edin Džeko (Fenerbahce), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Said Hamulić (Vitesse) i Nemanja Bilbija (Zrinjski).

Savo Milošević je tako jednog igrača kojeg je pozvao na okupljanje morao izostaviti sa spiska od 23 imena. Riječ je o lijevom beku Ferencvarosa, Eldaru Ćiviću.

Martinez na tribine opet poslao Gomeza

I selektor Portugala Roberto Martinez skratio je spisak na 23 igrača, te je ponovo precrtao Totija Gomeza za večerašnju utakmicu.

Toti Gomez nastupa za engleski tim Wolves i tako ni nakon trećeg poziva u reprezentaciju neće biti u situaciji da upiše debitanski nastup.

Utakmica počinje u 20:45 sati, a glavni sudija je Halil Umut Meler iz Turske. Direktan prijenos utakmice možete pratiti na BHT1.