Selektor Crne Gore: BiH je bila bolja, mi nismo mogli više očekivati

tumbakovic222

Odigrana je jedna prijateljska, svečarska utakmica, rekao je Ljubiša Tumbaković, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore koja je večeras u Zenici u prijateljskoj utakmici remizirala sa Bosnom i Hercegovinom, rezultatom 0:0.

”Cijeli tok utakmice reprezentacija BiH bila je angažovanija i kvalitetnija. Više su željeli. Mi smo postavili igru tako da bez jedne grupe naših igrača nismo više ni mogli očekivati. Odigrana je korektna i fer utakmica. Borili smo se i zadovoljni smo rezultatom obzirom na petoricu debitanata”, istakao je Tumbaković, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor Crne Gore pohvalio je korektnu atmosferu na tribinama stadiona ”Bilino polje” u Zenici, što je rijetkost u duelima reprezentacija država nastalih raspadom bivše SFR Jugoslavije.

”Bila je fantastična atmosfera. Od početka sam bio pozitivno iznenađen kada smo izašli na teren. Domaći navijači su nam aplaudirali. Sve je bilo sjajno od našeg dolaska ovdje. Ovo je početak saradnje i vjerujem da ćemo uskoro igrati prijateljsku utakmicu gdje ćemo mi biti domaćini, kazao je Tumbaković.