Markku Kanerva

Selektor Finske: BiH je igrala odlično, razočaran sam

121019_kanerva

oramo dobiti kod kuće i Lihtenštajn te u gostima Grčku. Moramo osvojiti svih devet bodova

Bosna i Hercegovina savladala je večeras u Zenici selekciju Finske s 4:1 (2:0), čime je zadržala izglede za plasman na Evropsko prvenstvo u nogometu 2020. godine.

Finska je, nakon nepotpunog 7. kola, s 12 bodova ostala druga, a BiH se s 10 bodova sada probila na treću poziciju u kvalifiakcijskoj Grupi J. Bosna i Hercegovina ima i bolji međusobni omjer protiv Finske (4:1 i 0:2).

– Moram reći da sam razočaran. Došli smo u BiH da nešto osvojimo, ali BiH je igrala odlično. Razočaran sam – kazao je selektor Finske Markku Kanerva, koji je dodao kako su i njegovi igrači jako razočarani ishodom.

– Moramo osvojiti bodove protiv Armenije. Moramo dobiti kod kuće i Lihtenštajn te u gostima Grčku. Moramo osvojiti svih devet bodova – rekao je Kanerva i dodao kako njegovi igrači nisu igrali na svom nivou.

– Očito je da su bili nervozni. Pogotovo nakon što smo primili prvi gol, izgubili su samopouzdanje. Različita su mišljenja kod drugog gola – da li je bio penal ili nije. Ja mislim da nije, ali to nije razlog. BiH je igrala odlično – istakao je Kanerva.

Na pitanje da li ga je bh. selektor Robert Prosinečki nečim iznenadio, finski selektor je kazao da je bh. tim formacijski igrao slično, ali ga je iznenadio igračima.