Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Gibraltara: Protiv BiH se nadamo prvim bodovima

gibraltar press

Nogometna reprezentacija Gibraltara održala je službenu konferenciju za medije koja je održana na stadionu Bilino polje u Zenici pred susret petog kola Grupe „H“ za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a selektor Gibraltara, Jeff Wood rekao je kako će navijači u Zenici biti iznenađeni igrom ove reprezentacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Jeff Wood, selektor tima Gibraltara, rekao je kako je bosanskohercegovački tim jako kvalitetan i unatoč povredama i suspenzijama igrača ima kvalitetne zamjene.

“Imate kažnjene igrače, ali ima kvalitetne zamjene koji igraju u dobrim ligama u Evropi i sigurno da će dati sve od sebe. Znam da će naši igrači pokazati trud i napore i dati sve od sebe. Mi smo se okupili u ponedjeljak i trenirali. Imali smo dobru sedmicu i treninge, i iako imamo povrede kao i u vašem timu, sigurni smo da ćemo pružiti jako dobru utakmicu”, rekao je Wood.

O atmosferi u Zenici su razgovarali s drugim timovima koji su igrali u Zenici.

“Igrači uživaju ispred velikog broja navijača i to im daje dodatnu motivaciju. Pričali smo i sa drugima koji su igrali ovdje i rekli su da je atmosfera odlična“, dodao je Wood.

Reprezentativci Gibraltara iz svakog susreta stvaraju iskustvo.

“Mislim da popravljamo disciplinu u našem timu, mislim da smo iz svake utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, ali je bh. tim sigurno snažan. Igrali smo i mi već protiv velikih timova, poput Njemačke i Portugala i posvećeni smo igri i sigurni smo da će bh. navijači biti iznenađeni sutrašnjom igrom“, rekao je na konferenciji za medije Wood.

Gibraltar još uvijek nema osvojenih bodova nakon četiri susreta. U Zenici se nadaju prvim bodovima.

“Nadamo se prvim bodovima, u svakoj utamici se nadamo poenima, igrači su samouvjereniji iz susreta i susret. Protiv Grčke i Kipra postizali smo golove, protiv Kipra smo igrom bili blizu, a igrali smo s deset igrača“, dodao je Wood.

Anthony Hernandez član je gibraltarske reprezentacije, a rekao je kako bi od svih igrača bosanskohercegovačke selekcije posebno izdvojio Miralema Pjanića kao opasnog.

“Pjanić koji igra u sredini će biti opasan po naš tim, brzo trči i dodaje duge lopte, ali mislim da su trener i igrači trenirali dobro i sigurno ćemo dobro parirati bosanskohercegovačkom timu. Mislim da trebamo da se fokusiramo na nas, da radimo na našoj igri i da se tim popravi iz susreta u susret. Na ovom nivou je svaka utakmica teška i zato se i ne fokusiramo na protivnike“, rekao je Hernandez.

Reprezentativci Gibraltara trenirali su nakon konferencije za medije na stadionu Bili polje u Zenici što je ujedno bio i posljednji trening pred susret u subotu.

Susret BiH – Gibraltar igra se u subotu, 25. marta na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 18 sati. Reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je treća na tabeli, iza Belgije i Grčke, dok je reprezntacija Gibraltara trenutno posljednja na tabeli bez osvojenih bodova.