Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Angelos Anastasiadis

Selektor Grčke optimističan pred duel sa BiH: U Zenicu po tri boda

angelos-anastasiadis-grcka

Grci kvalifikacije otvaraju protiv Lihtenšajna 23. marta i naše selekcije tri dana kasnije

Selektor Grčke Angelos Anastasiadis govorio je na današnjoj konferenciji za medije o susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Grci kvalifikacije otvaraju protiv Lihtenšajna 23. marta i naše selekcije tri dana kasnije.

“Imamo određenih problema sa sastavom, nedostaju nam Kostas Manolas i Vasilis Torosidis, ali imamo širok izbor igrača koji mogu odgovoriti zadacima. Vjerujem u svoje igrače i dat ćemo sve od sebe da dobro otvorimo kvalifikacije”, rekao je Anastasiadis koji je u stručni štab imenova dva legendarna reprezentativca Angelosa Basinasa i Steliosa Giannakopoulosa.

“Oni donose neprocjenjivo iskustvo u naš tim i očekujem da će nam mnogo pomoći. Njihov dolazak je isključivo moja odluka i nadam se da ćemo zbog toga biti bolji”, dodao je.

Anastasiadis je dodao kako ne razmišlja o osvajanju boda u Zenici protiv BiH.

“Pitate me da li bih bio zadovoljan sa četiri boda iz prve dvije utakmice? Ne bih. Ne želim razmišljati na način da ćemo pobijediti Lihtenštajn i igrati na bod protiv BiH. Želimo pobjedu u obje utakmice. Vjerujem da igrači to mogu i ostvariti. Naravno, nekada možeš biti i mnogo bolji rival na terenu, a na kraju da ne pobijediš”, rekao je selektor Grčke.