Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Irske: Moramo dati sve od sebe da pobijedimo

O'Neill

Reprezentacija Republike Irske stigla je u popodnevnim satima u Zenicu, gdje su se smjestili u hotel, nakon čega je uslijedila konferencija za medije te posljednji trening pred susret protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Selektor reprezentacije Irske, Martin O'Neill rekao je kako očekuje tešku utakmicu od velike važnosti.

“Nadam se da će biti živa atmosfera na stadionu iako nisam stigao da stadion pogledam. Za nas je ovo bitna utakmica, ali smo spremni, imamo neke igrače koji neće igrati, ali takav je sport. Spremni smo za sutrašnji meč i sjajnu atmosferu. Nema najboljeg načina da se pobijedi, mi samo moramo dati sve od sebe da pobijedimo”, rekao je O'Neill.

Za Edina Džeku je dodao kako je vrlo važan igrač u dobroj formi, koji je izostao s nekih utakmica, ali da on nije jedini na kojeg se moraju fokusirati.

“Morat ćemo da se prilagođavamo, jer nam fale igrači i imamo određeni koncept koji želimo pratiti. Moramo pobijediti i borit ćemo se, jer nemamo šta da izgubimo. Mentalna i fizička spremno je bitna i, iako imamo i mlade i starije igrače, spremni smo. Bilo bi odlično da ostvarimo pobjedu i da idemo u Francusku. Priča se čitavu sedmicu o igračima koji će nam faliti, a znali smo i prije nego smo se okupili da će neki faliti. Jaki smo, u to sam siguran i za dvije sedmice neće biti ni bitno da li je neko bio povrijeđen i da li je igrao ili nije”, izjavio je O'Neill. Napomenuo je kako se kao nacija nadaju uspjehu, ali da neće praviti velike kalkulacije.

Nogometaš reprezentacije Irske, Richard Keogh rekao je kako se nada golovima sutra u Zenici.

“Za nas je bitno da pobijedimo i nadamo se da ćemo postići pogotke. Suprotstavit ćemo se Bosni i Hercegovini najbolje što možemo i vidjeti šta će se desiti.