Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nema ga na spisku

Selektor Švedske otkrio zašto je Tahirović odabrao da igra za Bosnu i Hercegovinu

tahirovic

Tahirović je ove sezone debitirao za prvi tim Rome i predviđa mu se velika karijera

Selektor reprezentacije Švedske Janne Andersson u srijedu će objaviti spisak igrača za predstojeće mečeve kvalifikacija za EP, a na njemu se neće naći Benjamin Tahirović.

Tahirović je odabrao igrati za reprezentaciju BiH te je dobio poziv Faruka Hadžibegića za mečeve protiv Islanda i Slovačke.

Selektor Švedske je objasio kako nije mogao garantirati minutažu Tahiroviću te da je to jedan od razloga zašto je odabrao Zmajeve.

“Kada su u pitanju fudbaleri koji su interesantni seniorskoj reprezentaciji Švedske, tu glavnu ulogu ima tim menadžer, Stefan Pettersson, koji prvo kontaktira pomenute fudbalere. Razgovarao je sa Benjaminom Tahirovićem, ali tada nije donio odluku jer je imao pozive Švedske i Bosne i Hercegovine. Nismo dobili odgovor, nekoliko sedmica je prošlo i ja sam ga želio posjeti”, rekao je Andersson za Fotbollskanal i dodao:

“Imam veliko poštovanje za njega. Mi mu nismo mogli obećati da će dobiti poziv u A reprezentaciju osim ukoliko to ne zasluži na terenu. Ubrzo mi je stigla poruka u kojoj me obavijestio da je odabrao BiH.”

Tahirović je ove sezone debitirao za prvi tim Rome i predviđa mu se velika karijera.

Podsjetimo, BiH prvi susret igra protiv Islanda 23. marta, a tri dana kasnije protiv Slovačke.