Baka Slišković za Fokus.ba: Zvjezdan Misimović nije imao dilemu

misimovic

Kada je FIFA promijenila pravila po pitanju promjene sportskog državljanstva još prije 14 godina, tadašnji selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković bio je odlučan pod bh. zastavu dovesti Nebojšu Krupnikovića (Hannover), Ivana Klasnića (Werder Bremen) i Zvjezdana Misimovića (Bayern).

S prvom dvojicom mu nije uspjelo, dok s Misimovićem na sreću jeste. Nekadašnji selektor u kratkoj izjavi za Fokus.ba prijestio se Misimovićevog dolaska u reprezentaciju prije 13 godina.

“Za Misimovića sam saznao od Hasana Salihamidžića koji je u to vrijeme s njim igrao u Bayernu. Rekao mi je da je zanimljiv i da ga treba pripaziti. Otišli smo u Njemačku i razgovarali sa Zvjezdanom koji nije imao dilemu. Odmah je želio igrati za reprezentaciju“, prisjetio se Slišković koji je tada 21-godišnjeg Misimovića uvrstio na spisak za meč u Skoplju protiv Makedonije.

“Ostavio je dubok trag u reprezentaciji i nikada Savezu, ni reprezentaciji nije rekao ne. Ne smije se zaboraviti da je igrao kada drugi nisu željeli ili smjeli. Uz Džeku i Ibiševića dugo je bio ključni igrač reprezentacije“, rekao je Baka.