Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Stračević nakon poraza od Iraca: Nismo ozbiljno šutnuli u gol

starcevic
Slobodan Starčević / FOTO: nsbih

Moraju, kaže, postizati golove već u narednom susretu, koji u utorak, 7. septembra, u Zenici igraju protiv Švedske

Mlada nogometna reprezentacija poražena je danas kao domaćin u Zenici od Republike Irske (0:2) u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine pa su puleni selektora Slobodana Starčevića ostali na učinku od samo jednog boda, kojeg su osvojili u gostima kod Crne Gore (2:2).

Stračević je istakao kako su, protiv kvalitetne ekipe, danas odigrali „veoma konkurentnu utakmicu“, ali su pomalo neiskusno primili dva gola. Prvi je, podsjeća, bio iz penala, kojeg su skrivili „u zoni gdje ga nisu trebali napraviti“, a drugi zbog slabe organizacije odbrane nakon kornera.

-Međutim, to me toliko i ne brine. Mene više brine naša igra u protivničkoj „trećoj trećini“, gdje nismo bili hrabri i da protiv, da tako kažem, veoma slabih odbrambenih igrača Irske, nismo, maltene, ozbiljno šutnuli u gol – istakao je Starčević, koji je najavio da će na tome raditi u narednom periodu.

Moraju, kaže, postizati golove već u narednom susretu, koji u utorak, 7. septembra, u Zenici igraju protiv Švedske.

– Raduje me odnos igrača prema dresu reprezentacije. Mislim da smo, na jedan veoma dobar način, prezentirali BiH, ali nas ovoga puta i rezultat nije nagradio. Mislim da će, ovakav odnos, u budućnosti sigurno biti nagrađen – smatra Stračević.

Na pobjedu će, najavljuje, ići i u meču protiv Švedske, koju su već „iskautirali“ te će pokušati napraviti dobru organizaciju igre.

-Ja mislim da smo mi i danas dobro odgovorili agresivnošću, brzinom na, ove, kvalitetne igrače Irske. Švedska je kvalitetnija od Irske, ali nas raduje da je, većina momaka, danas odgovorila na najbolji način – ono što smo mi pred njih postavili. Bez obzira na poraz protiv Irske, mi ćemo ići na pobjedu i protiv Švedske. Mi smo danas pokazali da se ne bojimo Iraca, a ja nadam se ni Šveđana. Nismo se bojali ni Nijemaca, ni Belgijanaca… Tako da, mislim, ako hrabro izađemo- uz poboljšavanje tih stvari, koje sam maloprije napomenuo, da možemo odigrati konkurentnu utakmicu, a, onda, šta nam Bog da – kaže Starčević.