Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić: Danas imam dobar odnos s navijačima

tino sven susic

Jedan od trojice fudbalera Bosne i Hercegovine koji danas nastupaju u Belgiji je Tino Sven Sušić.

Fudbaler Genka na početku sezone igra u dobroj formi, a za belgijske medije govorio je o mlađim selekcijama Belgije za koje je nekad nastupao, kao i o odluci da promijeni sportsko državljanstvo i izabere Bosnu i Hercegovinu.

“Belgija danas ima izbor igrača da može napraviti dva kvalitetna tima. Imao sam pravo igrati i za Hrvatsku, koja ima također dobar vezni red, ali je na kraju odluka pala na BiH. Nije bilo teško odlučiti”, kazao je Sušić.

U vrijeme kada je pozvan u reprezentaciju Sušić je bio pod velikim pritiskom i kritikama. Priznaje da mu nije bilo jednostavno.

“Porodica mi je savjetovala da se ne obazirem komentare, ali to je bilo nemoguće. Danas imam vrlo dobar odnos sa navijačima i dobio sam veliki broj čestitki kada sam stigao u Genk“, rekao je Sušić koji je sa reprezentacijom imao priliku igrati i na Svjetskom prvenstvu.

“To je za moju zemlju bio prvi plasman na jedno veliko takmičenje. Naš prvi meč smo igrali na Marakani protiv Argentine. Bio sam na klupi, ali moje oči su bile ispunjene. Priliku sam dobio protiv Nigerije, a potom i u utakmici protiv Irana u kojoj smo ostvarili pobjedu. Nevjerovatan osjećaj”, dodao je.