Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši selektor

Sušić o mogućem preuzimanju Zmajeva: Neko bi to možda volio

Safet Sušić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Safet Sušić

Neki bi na klupi reprezentacije ponovo vidjeli Safeta Sušića, jedinog trenera koji je BiH odveo na Mundijal. No, međutim…

Nogometni savez BiH u potrazi je za novim selektorom nakon što je dogovoren raskid saradnje sa Farukom Hadžibegićem.

Hadžibegić je na klupi bio tek četiri utakmice, a presudio mu je domaći poraz od Luksemburga (0:2).

Neki bi na klupi reprezentacije ponovo vidjeli Safeta Sušića, jedinog trenera koji je BiH odveo na Mundijal.

Ipak, Sušić kaže kako do sada nije bilo kontakta i da su za to adresa Zvjezdan Misimović i Vico Zeljković.

– Jesam li kandidat za selektora ili ne, odgovor na to pitanje morate tražiti kod predsjednika N/FSBiH ili kod Misimovića. To što se piše, ne znači ništa, pa ne bih samim tim ni komentarisao takve natpise. Neko možda to voli. Ima onih kojima to može biti i dobra reklama. Spominje se, vidim, Mladen Krstajić. Ne bih da se stekne dojam da imam nešto protiv momka, daleko od toga, ali njemu konkretno to može samo učvrstiti posao u Bugarskoj gdje je u četiri utakmice osvojio dva boda, rekao je Sušić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

“Jedna vrlo loša klima”

– Poslije poraza od Luksemburga nije bilo šanse da Hadžibegić ostane. Stvorila se jedna vrlo loša klima, svi su počeli da ga napadaju i uslijed svega toga najlogičnije je da ode. Dobra stvar je što su se brzo dogovorili i što je Savezu ostavio dovoljno vremena da razmisle i nađu najbolje rješenje. Međutim, ono što mi se ne sviđa, to je što se konstantno ponavlja ista stvar. Kada se pobijedi, svi su zaslužni, a čim se izgubi jedini je krivac – selektor. Nisam pročitao da se ko drugi spominjao.

– Istina, krivac je, ali ništa više od, recimo, fudbalera. Utakmice protiv Luksemburga i Lihtenštajna za nas trebaju biti takve da selektor može otići na tribine i gledati. Takva je razlika između nas i njih, rekao je Sušić.