Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve dosadašnje selektore “dali” su Sarajevo, Velež i Željezničar

bazdarevic

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti svog devetog selektora, koji će prema dosad dostupnim informacijama biti nekadašnji kadar Veleža ili Željezničara. Jasno je, najviše šansi da sjednu na užarenu stolicu imaju Meho Kodro i Amar Osim, s tim što se Osimovi izgledi čine većima.

Pogled u prošlost kaže da su svi dosadašnji selektori u igračkoj karijeri nosili dresove svega tri kluba. Riječ je o Sarajevu, Veležu i Željezničaru, s tim što je Blaž Slišković kratko na samom kraju karijere igrao i za Zrinjski.

Prva tri selektora su nekadašnji asovi Sarajeva. Prvi je bio Fuad Muzurović, drugi Džemaludin Mušović, a treći Faruk Hadžibegović.

Potom je uslijedio mandat Miše Smajlovića koji je legenda Željezničara, a nakon njega i Blaža Sliškovića. Legendarni Baka ponikao je u Veležu s kojim je osvojio Kup Jugoslavije, da bi 16 godina kasnije igrao dvije sezone za Zrinjski.

Potom se na kratjo na kormilo bio vratio Fuad Muzurović, nakon kojeg je za selektora imenovan Meho Kodro. Riječ je o još jednom igračkom asu Veleža. Nakon Kodre ponovo su kormilarili bivši igrači Sarajeva, Miroslav Blažević i Safet Sušić, te u posljednje tri godine jedan od najvećih legend Željezničara, Mehmed Baždarević.