Sve je spremno za utakmicu Bugarske i BiH

razgrad (1)

Za svega tri sata fudbaleri Akademije i navijači Fudbalskog kluba Ludogorets danas su očistili travnjak stadiona “Ludogorets Arena” na kojem će se večeras igrati prijateljska utakmica reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Na travnjaku i tribinama, koje će biti otvorene za publiku, nema više ni pahulje snijega, te organizatori meča zaslužuju sve pohvale, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Nešto više tri sata do početka susreta na “Ludogorets Areni”, u toku su bile posljednje pripreme za utakmicu. Postavljene su državne zastave, kao i kamere za TV prenos, crtane se linije terena…

I prilazni putevi stadionu su očišćeni kao i parkinzi. Dakle, Bugari su apsolutno položili organizacioni ispit i pored činjenice da je u Razgradu posljednje dva dana gotovo pa konstantno padao snijeg.

I vremenske prilike su stabilnije. U Razgradu od podne snijeg ne pada ili u kratkim intervalima pada slabog intenziteta.

Uslovi za odigravanje utakmice koja treba početi u 19 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednjeevropskom vremenu su stvoreni.