kvalifikacije za ep

Tahirović: Nije bilo sumnje, želio sam samo dres reprezentacije BiH

tahirovic nova

Mladi igrač sredine terena je optimističan pred početak kvalifikacija

Prvi put na okupljanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine došao je talentovani vezista Rome, Benjamin Tahirović.

Ovaj igrač rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spånga, a prije dolaska u Romu nastupao je za FC Djursholm i Vasalunds IF.

O prvom dolasku među zmajeve Tahirović kaže da je bio malo nervozan kada je putovao okupljanje, ali da su ga svi dočekali na najbolji način, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Sve protiče u najboljem redu i ponosan sam što sam dio reprezentacije Bosne i Hercegovine – rekao je Tahirović, dodajući da je njegova želja bila samo nastup za bh. tim.

– Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam. Moja želja je bila dres reprezentacije BiH. Kad su selektor Hadžibegić i direktor Misimović pričali sa mnom, svidio mi se program koji su mi predstavili. Također, ovo je reprezentacija koja ima kvalitetne igrače i sretan sam što sam dio toga – naglasio je.

Mladi igrač sredine terena je optimističan pred početak kvalifikacija.

– Selektor nam je rekao da u svakoj utakmici morao ići na pobjedu i ja vjerujem da imamo kvalitet da ostvarimo velike rezultate. Ne bojimo se nikoga, spremamo se na najbolji način i siguran sam da nećemo imati problema i da ćemo ostvariti plasman na EURO 2024 – kaže Tahirović.

Zahvalan je, kako kaže treneru Rome Joseu Mourinhu koji mu je dao šansu da igra i što je dobio minutažu u nekim važnim utakmicama, protiv Bologne i Milana.

– Moram još mnogo da radim, da napredujem i vjerujem da sam na pravom putu – zaključio je talentovani bh. nogometaš.