Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska test pred Sjevernu Irsku

dzeko

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine čeka prijateljski meč protiv Turske. Bit će to ukupno šesti duel dvije selekcije, u kojem će Zmajevi tražiti pobjedu za samopouzdanje i raspoloženje uoči duela protiv Sjeverne Irske koji će nekoliko dana kasnije igrati u Ligi nacija.

Selektor Robert Prosinečki ni ovog puta ne može računati na Ermina Bičakčića i Seada Kolašinca. Prvi je obnovio povredu, dok je drugi otpao na insistiranje Arsenala. U tim se vratio Asmir Begović, međutim on će prema ranijim najavama večeras sjediti na klupi.

Prosinečki je pred polazak za Tursku najavio otvorenu igru i nastojanje da se pobijedi, te priliku za igrače iz drugog plana.

– Vjerujemo da će biti pun stadion i čast nam je da smo mi prvi koji tu igramo sa reprezentacijom Turske. Neka uživa publika a mi ćemo se potruditi da napravimo jednu dobru utakmicu i dobar rezultat. Za četiri dana igramo utakmicu Lige nacija u Sarajevu, tako da će sutra dobiti šansu i neki igrači koji nisu do sad imali veliku minutažu. Međutim, ko god bude u sastavu dat će sve od sebe, najavio je selektor.

Meč se igra od 19:30 po našem vremenu uz direktan prenos na Novoj bh.