Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U NSBiH stigao dokument iz Goražda, održavanje Skupštine pod upitnikom

rascic_muhidin
Muhidin Raščić: Kadar SBB-a u Nogometnom savezu BiH

Izborna skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine najavljena je za 22. decembra na Ilidži, a Izvršni odbor (IO) NSBiH već je utanačio dnevni red. Jedna od tačaka dnevnog reda trebala bi biti izbor novog saziva Izvršnog odbora i predsjednika NSBiH, no upitno je hoće li do održavanja Skupštine uopšte doći.

U krovnoj kući našeg nogometa vlada zbunjujuća atmosfera, posljednjih dana traje pravi medijski obračun uoči najavljene Skupštine u kojem pljušte optužbe na sve strane. Da li je najavljena Skupština NS BiH uopće legalna nova je priča koja će dobrano uzdrmati nogometnu javnost u našoj zemlji, posebno nakon medijskog obračuna aktuelnog predsjednika Elvedina Begića i člana Odbora za posredovanje Faruka Hadžibegića, piše Patrija.

Naime, na adresu NSBiH stigao je dopis iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK, u kojem je NSBiH upoznat sa činjenicom da delegati iz tog kantona, njih četvorica, nemaju legalitet za učešće na najavljenoj Skupštini krovnog Saveza.

“Prema odredbama zakonskih propisa i stanju izvršene registracije FSBPK Goražde, nema pravo obavljanja sportske djelatnosti, jer nije izvršen upis u Registar kod nadležnog Ministarstva u skladu sa Zakonom i statutom, pa svoje aktivnosti i djelatnost obavlja nezakonito”, stoji između ostalog u dopisu koji je potpisao ministar Damir Žuga.

Podsjećamo, izborna sjednica Skupštine FSBPK 21.09.2016. godine je trebala biti otkazana zbog saznanja da Fudbalski savez BPK Goražde na čelu sa predsjednikom Muhidinom Raščićem nikada nije izvršio preregistraciju.

Većina aktera su bili šokirani ovom činjenicom da FS BPK Goražde zapravo uopšte nije zakonito registrovan!

Sada je to i zvanično obznanjeno, a nova preregistracija je odbijena i to na dan 19. decembra, a dokument je kako saznaje Patrija stigao u NSBiH. Iz NSBiH reakcije na novonastalu situaciju još uvijek nema.

Hadžibegić: Begić je posvađao Sušića i Spahića, on je majstor manipulacije

Begić odgovorio Hadžibegiću: Kleveće i laže jer nije izabran za selektora