Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"dan d"

UEFA o Pjaniću odlučuje 16. aprila

pjanic bih grcka

Meč s Finskom je od izuzetne važnosti za nastavak kvalifikacija, a suvišno je govoriti o tome koliko će nam Pjanić faliti u susretu s Azurima u sučaju najgoreg scenarija, odnosno ako mu iz UEFA “odrežu” dvije utakmice suspenzije

Zbog automatske kazne koja se primjenjuje nakon crvenog kartona Miralem Pjanić će sigurno propustiti susret naših Zmajeva protiv Finske u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2020, dok je njegova sudbina kada je meč s Italijom u pitanju i dalje neizvjesna.

Disciplinska komisija UEFA-e odluku o Pjanićevom crvenom kartonu donijet će 16. aprila. Tada će biti poznato hoće li veznjak Zmajeva propustiti i gostujući meč protiv Italije u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Podsjećamo, Pjanić je isključe u 66. minutu susreta protiv Grka na Bilinom polju, i to samo minutu nakon što su gosti smanjili prednost Zmajeva na 2:1. Do kraja utakmice, s igračem više u polju su dominirali i uspjeli izjednačiti na 2:2.

Pjaniću je to bio prvi direktni crveni karton u karijeri. S obzirom na to kako naš nacionalni tim izgleda s Pjanićem i bez njega, jasno je zašto nogometna javnost u BiH strepi nakon što mu je Holanđanin pokazao put u svlačionicu. Meč s Finskom je od izuzetne važnosti za nastavak kvalifikacija, a suvišno je govoriti o tome koliko će nam Pjanić faliti u susretu s Azurima u sučaju najgoreg scenarija, odnosno ako mu iz UEFA “odrežu” dvije utakmice suspenzije.