Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

divljačko ponašanje

UEFA žestoko kaznila Nogometni savez BiH zbog navijačkih nereda u Rumuniji

napad navijaci tw

UEFA je naložila NSBIH da se u roku od 30 dana obrati Nogometnom savezu Rumunije i dogovori nadoknadu štete za 39 polomljenih stolica na stadionu

UEFA je kaznila Nogometni savez BiH zbog, kako je navedeno, divljačkog ponašanja bh. navijača na utakmici Lige nacija u Bukureštu, protiv Rumunije 26. septembra.

Naime, stadion na kojem će naša reprezentacija igrati prvu domaću utakmicu u UEFA takmičenju bit će djelimično zatvoren za navijače, a najmanje 2.000 sjedećih mjesta će biti prazno. To se odnosi na utakmicu protiv Islanda koja se igra 23. marta 2023.

Također, NSBiH je kažnjen i sa 10.000 eura, s tim što zabranjena i prodaja ulaznica za narednu gostujuću utakmicu reprezentacije BiH u UEFA takmičenjima, a to se odnosi na utakmicu protiv Slovačke.

UEFA je naložila NSBIH da se u roku od 30 dana obrati Nogometnom savezu Rumunije i dogovori nadoknadu štete za 39 polomljenih stolica na stadionu.

S druge strane, Nogometni savez Rumunije je kažnjen sa 30.000 eura, a najmanje 2.000 mjesta na stadionu bit će prazno na narednoj domaćoj utakmici ovog tima.