Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kodri se ljulja stolica

Vaha spreman: “Pozvao me da dođem u Savez”

vahid vico
FOTO: nfsbih.ba
Durić, Halilhodžić, Zeljković i Miličević: Je li konačno dodšlo vrijeme?

Godinama se, kada “padaju” selektori, Vahino ime pominje kao najbolje rješenje, ali svaki put završi na medijskim špekulacijama i želji navijača

Nakon novog nokauta u Rejkjaviku koji je doživjela naša reprezentacija, Meho Kodro je čini se na izlaznim vratima već nakon dvije odrađene utakmice na selektorskoj poziciji. Baš kao i u prvom mandatu, s tim da ta nije vodio ekipu u takmičarskim nego u prijeteljskim utakmicama (Makedonija i Japan).

Šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine su minimalne, uprkos činjenici da osim kvalifikacija imamo još jednu priliku – kroz baraž. No, stanje u našoj reprezentaciji je takvo da malo vjeruje da u baražu možemo napraviti bilo šta protiv iole ozbiljnije reprezentacije, a pogotovo u ostatku kvalifikacija.

Vahid Halilhodžić, koji je četiri reprezentacije (Obala Slonovače, Alžir, Japan i Maroko) odveo na svjetska prvenstva, ponovo se spominje kao jedina nada da sve nije izgubljeno.

Godinama se, kada “padaju” selektori, Vahino ime pominje kao najbolje rješenje, ali svaki put završi na medijskim špekulacijama i želji navijača.

Nedavno je NSBiH “bacio udicu”, ali Vaha i Savez nisu “kliknuli”.

Sada je, kako pišu Sportske, Vaha pristao na razgovor s prvim čovjekom Saveza Vicom Zeljkovićem.

U razgovoru za Sportske Halilhodžić je izjavio:

– Boli me sve ovo što se dešava oko reprezentacije. To je moja država i nije mi svejedno. Loše je ako se mučimo s Luksemburgom i Lihtenštajnom. Bolno je kada nas pobijedi Luksemburg. Nije mi svejedno. Strašno me pogodio poraz- poručio je Vaha.

Na konstataciju da javnost želi baš njega na klupi, Vaha je rekao:

– Znam i godi mi što tako ljudi misle, ali ja nemam čarobni štapić… Treba vremena.

No, vremena izgleda više nema. Na pitanje hoće li napokon sjesti za sto s Vicom Zeljkovićem, Halilhodžić je odgovorio:

– Bili smo mi već u Dohi. Razgovarali smo. Pozvao me da dođem u Savez.

– Ja sam spreman razgovarati. Spreman sam pomoći. Dolazim u Makarsku 17. septembra, a od 20. septembra sam u Dubrovniku. Razgovarat ćemo. Želim reći sve što mislim i da čujem šta oni kažu. Kako vide izlaz. Nije nikako dobro. Nemojte pisati da sam mađioničar i da se sve može promijeniti preko noći. Ne može! Razgovarat cu sa Zeljkovićem, vidjet ću šta razmišljaju. Spreman sam pomoći svojoj reprezentaciji- izjavio je Halilhodžić za Sportske.ba.