Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vapaj iz Saveza uoči meča sa Sjevernom Irskom: Zovu vas da dođete na utakmicu

begic_mesa_beus
Begić, Beus i Kovačević: Ko će biti četvrto "oko savezovo"?

Iako nogometna reprezentacija BiH igra večeras možda i odlučujuću utakmicu Lige nacija protiv Sjeverne Irske, i iako je za spomenutu utakmicu u slobodnu prodaju pušteno tek 5.000 od štampanih 10.300 ulaznica, NSBiH se danas oglasio vapajem u kojem poziva navijače da dođu na utakmicu.

Za utakmice najjačeg sportskog brenda u državi, nekada su se redovi za karte formirali satima prije puštanja karata u prodaju. No, toga više nema. Pod palicom Elvedina Begića NSBiH je došao u situaciju da na dan utakmice moli navijači da dođu na utakmicu. Iz poštovanja prema reprezentaciji BiH, najboljem ambasadoru naše zemlje i jednom od simbola državnosti, objavljujemo vapaj iz Saveza i pozivamo vas da dođete na Grbavicu i budete uz naše Zmajeve u veoma važnom duelu, bez obzira na činjenicu da što ste svjesni ko nam i kako vodi Saveza, ko nam i gdje vodi fudbal…

”N/FS BiH ovim putem vas sve poziva da još jednom date svoj doprinos u stvaranju veličanstvene atmosfere na utakmici koju naša reprezentacija igra večeras na stadionu Grbavica protiv selekcije Sjeverne Irske u UEFA Ligi nacija. Naši igrači su pokazali da za njih nema nesavladivih prepreka, a večeras imaju priliku da ostvare treću pobjedu i dođu na korak do plasmana u play-off za EURO 2020, što nam je svima želja. Da bi ova promocija bila uspješna, potrebna je vaša euforija i strast kojom dajete snagu bh. reprezentativcima da stignu do željenog cilja. Dokazali ste da možete biti istinska snaga i podrška ‘Zmajevima’ kad je najpotrebnije, zato vas pozivamo da ponovo večeras potvrdite da je za navijanje potrebna samo istinska ljubav prema svom timu”, saopštili su danas iz N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodali:

”Navijati i bodriti reprezentativce iskreno, u duhu fair playa znači biti dio njih, dio tima koji pobjeđuje, tima koji ne želi igrati pred praznim tribinama. Zato navijajmo večeras korektno, iskreno za naše momke, i pune stadione sa kojih će se čuti pjesma navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine”.

Utakmica četvrtog kola grupe ”3” UEFA Lige nacija ”B” između fudbalskih reprezentacija BiH i Sjeverne Irske igra se večeras na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu sa početkom u 20.45 sati. Cijene karata su sljedeće: 30 KM (tribina SJEVER), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribina JUG)