Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žrijeb u hamburgu

Večeras ćemo saznati s kim će Zmajevi možda igrati na Evropskom prvenstvu

nsbih zmajevi
Foto: Facebook/ Nogometni savez BiH

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova

Žrijeb grupa za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj biće obavljen večeras u Hamburgu.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine ostala je još šansa da se kroz utakmice baraža plasira na ovo takmičenje. U polufinalu play offa koji je na programu u martu iduće godine za protivnika ćemo imati selekciju Ukrajine.

Kroz takmičenje „UEFA Lige nacija“ je dvanaest reprezentacija obezbijedilo svoj nastup u baražu, a u martu će se sastati:

A, polufinale

Poljska-Estonija

Vels-Finska

B, polufinale

Izrael-Island

Bosna i Hercegovina-Ukrajina

C, polufinale

Gruzija-Luksemburg

Grčka-Kazahstan

Samo tri selekcije će kroz baraž ostvariti plasman na EURO 2024, i to pobjednici iz A, B i C puta. Oni će večeras dobiti svoje mjesto u četvrtoj jakosnoj grupi za žrijeb, sa selekcijama Italije, Srbije i Švajcarske.

U prvom šeširu za žrijeb su domaćin Njemačka, te Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, a treću Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Žrijeb za EURO 2024. će biti održan u koncertnoj dvorani “Elbphilharmonie”. NS/FS BiH će na ovom žrijebu predstavljati predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova, i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Žrijeb u Hamburgu počinje od 18 sati, a direktan TV prenos će biti na BHT1.