Reprezentacija

Predsjednik NSBIH

Vico Zeljković održao govor Zmajevima: Stavljamo “zavjesu” na ono što je bilo (FOTO)

22/03/2021

Nogometna reprezentacija BiH okupila se u Helsinkiju gdje će u srijedu u utakmici protiv domaćina Finske otvoriti kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo

Prije nego što se obratio igračima, generalni sekretar Adnan Džemidžić je predstavio novo rukovodstvo Saveza, predsjednika Vicu Zeljkovića, potpredsjednike Ivana Beusa i Irfana Durića.

Predsjednik Zeljković je u kratkom pozdravnom govoru između ostalog naglasio:

– U ime Saveza i u svoje lično ime želim da vam se zahvalim što ste tu i da vam kažem da je Savez servis reprezentaciji te da ćemo sve učiniti da vam obezbijedimo najbolje uslove za rad. Stavljamo „zavjesu“ na ono što je bilo, idemo dalje, ono što je dobro zadržaćemo a greške ispravljati. Uspjeh reprezentacije generiše neke stvari kad je fudbal u pitanju u Bosni i Hercegovini, zato nam je svima važan rezultat. Treba da znate da vjerujemo u vaš kvalitet i da zajedno želimo da stvaramo harmoniju i dobru atmosferu. Na kraju, još jednom ponavljam, Savez, a i ja lično ćemo uvijek biti tu za vas, poručio je Zeljković.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija BiH okupila se u Helsinkiju gdje će u srijedu u utakmici protiv domaćina Finske otvoriti kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što u srijedu odmjere snage sa Finskom u Helsinkiju, “zmajevi“ će 31. marta na sarajevskoj Grbavici ugostiti Francusku, a između ta dva kvalifikaciona ogleda odigrati i prijateljski susret sa Kostarikom 27. marta u Zenici.

Selektor Ivaylo Petev s velikim očekivanjima je stigao u Finsku gdje će prvi put na okupu imati sve reprezentativce. Ujedno za Peteva će duel s Fincima biti debitantski na klupi BiH, pa je i s te strane jako važan za bugarskog trenera.

Skoro svi igrači su danas doputovali u Helsinki, a među njima je i kapiten Džeko.

– Stigli smo u Helsinki, a prije nekoliko trenutaka nam se pridružio i kapiten Edin Džeko. Jedva čekamo večerašnji trening nakon kojeg ćemo imati jasniju sliku o ekipi. Većina igrača je jučer igrala za svoje klubove, a danas su putovali. Imamo još dva dana do utakmice, vidjećemo u kakvom su stanju reprezentativci i na koga možemo računati“, istakao je Petev.

Utakmica prvog kola grupe D kvalifikacija za Mundija 2022. godine u Kataru igraće se u srijedu uvečer na Olympia stadionu u Helsinkiju sa početkom u 20.45 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.