Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik saveza

Vico Zeljković se oglasio nakon blamaže protiv Portugala

Foto: Instagram

Nakon debakla oglasio se i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici, poražena od Portugala sa 5:0 u susretu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, čime je i teoretski izgubila sve izglede za direktan plasman na EURO.

Portugalci su još u petak i teoretski osigurali plasman, a večerašnjim trijumfom potvrdili su da će kvalifikacije okončati na prvom mjestu u grupi J, u kojoj su zabilježili svih osam pobjeda, uz gol razliku 32:2. BiH će plasman na EURO, koji se naredne godine igra u Njemačkoj, tražiti kroz baraž, koji se igra u martu naredne godine.

Sve je u ovom meču bilo riješeno već nakon prvog poluvremena, nakon kojeg su gosti vodili s nestvarnih 5:0, dok bh. tim nije imao snage da učini bilo šta ozbiljno.

Nakon debakla oglasio se i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

– Nesretno dosuđen penal na samom početku utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija je dosta toga poremetio i bilo je teško vratiti se u utakmicu. Siguran sam da će igrači i selektor izvući pouke iz dosadašnjeg toka kvalifikacija i spremiti se za ono što nas čeka u martu – poručio je Zeljković.